Albufeira i Portugal

Albufeira är en stad belägen mitt på Algarvekusten. Detta är en av Portugals absolut mest besökta orter under sommarhalvåret. Turismen här är stor och stränderna är ofta fulla, vilket är högst ovanligt på övriga Algarvekusten. Området har länge varit ett populärt semestertillhåll, ända sedan 60- och tidiga 70-talet. Det mest genuina är The old town, som är hjärtat i staden. Denna stadsdel har överlevt från att ha blivit förstörd av turismen. Området består ungefär av ett halvt dussin gator som är mycket karaktäristiska och romantiska samt en fantastisk utsikt ner till vattnet. Det sägs att man ofta kan få en skymt av vackra solnedgångar härifrån. Den gamla och lokala historien kan man numera hitta på det lilla och moderna museet Museu Arqueológico. Här kan man se hur staden såg ut för 5000 år sedan, men framförallt visas romarrikets byggnation och kyrkfragmenten genom tiderna. Detta museum kan man besöka året om.

algarvekusten

En annan plats i Albufeira som är tom på turism är fiskarnas egen strand. På denna plats drar fiskarna upp sina båtar på land och rensar sina nät. Den bästa tiden att se stranden är tidigt på morgonen då de kommer in med sin fångst. Platsen har blivit en av de mest fotograferade i området, kanske för att den ger äkta portugisisk känsla.

Eftersom staden är välbesökt av turister finns här naturligtvis ett stort nattliv. På bargatan The Strip är det öppet ända fram till småtimmarna. Förutom barer finns det ett flertal populära nattklubbar. Tycker man även om shopping har man hamnat rätt i Albufeira. Det finns allt ifrån småbutiker som säljer ”outlet” vid stranden till stora shoppingcenter med massor av olika butiker. På dessa stora shoppinganläggningar finns även restauranger, bio och bowlinghall. Här brukar det vara öppet från klockan 9 på morgonen ända till midnatt. En annan typ av shopping som man kan uppleva här är de olika marknaderna som pågår flera dagar i veckan. Här kan man bland annat hitta keramik, smycken, målningar och matdelikatesser. Vill man inhandla mer livsmedel finns det naturligtvis också allt ifrån minimarket till de största affärerna som heter hyper-market.