Albufeira i Portugal

Albufeira är en stad belägen mitt på Algarvekusten. Detta är en av Portugals absolut mest besökta orter under sommarhalvåret. Turismen här är stor och stränderna är ofta fulla, vilket är högst ovanligt på övriga Algarvekusten. Området har länge varit ett populärt semestertillhåll, ända sedan 60- och tidiga 70-talet.

Detta får du inte missa i Albufeira

  1. Ett måste: Zoomarine Algarve
  2. Bäst boende: Vila Galé Cerro Alagoa
  3. Bra att veta: Algarves populäraste semesterort 

Våra bästa tips för Albufeira

Zoomarine

En liten bit utanför Albufeira hittar vi nöjes- och djurparken Zoomarine. Är man på familjesemester är detta ett måste. Upptäck spännande undervattensdjur i parkens stora akvarium, se en häpnadsväckande delfinshow, åk karuseller och besök Zoomarine Beach. Biljetter till parken är enklast att reservera i förtid, det kan du göra här.

Jeep-safari

Om man vill uppleva Algarves natur och vackra landskap rekommenderar vi en Jeep-sarafi med start i Albufeira. Resan pågår under en halvdag och tar dig till Algarves historiska gamla byar, vackra landskap och badvänligt stränder. En kunnig guide visar en sida av Algarve som man kanske skulle missat om man gjorde resan på egen hand. Här kan du läsa mer om dagsturen och se vad andra har tyckt om den.

Bäst boende i Albuferia

I hjärtat av Albufeira, och precis intill Fiskarnas strand, hittar vi hotellet Vila Galé Cerro Alagoa. Detta hotell har fått höga betyg av sina besökare och har egen pool och restaurang. Promenera ner till stranden eller in till Albufeira shoppingcenter. Här hittar du bilder på hotellet och mer information

Hotell i Albufeira

Det finns många bra hotell med höga betyg i Albufeira. Här har vi samlat en lista på hotell och lägenheter som kan vara intressanta att boka:

Om du är ute efter andra hotell och boenden erbjuder Albufeira något för de flesta smaker. Här finns en lista på alla boenden i staden

Stadsdelen, The old town, i Albufeira

Det mest genuina är The old town, som är hjärtat i staden. Denna stadsdel har överlevt från att ha blivit förstörd av turismen. Området består ungefär av ett halvt dussin gator som är mycket karaktäristiska och romantiska samt en fantastisk utsikt ner till vattnet. Det sägs att man ofta kan få en skymt av vackra solnedgångar härifrån.

Museum

Den gamla och lokala historien kan man numera hitta på det lilla och moderna museet Museu Arqueológico. Här kan man se hur staden såg ut för 5000 år sedan, men framförallt visas romarrikets byggnation och kyrkfragmenten genom tiderna. Detta museum kan man besöka året om.

Shopping och andra aktiviteter

Tycker man även om shopping har man hamnat rätt i Albufeira. Det finns allt ifrån småbutiker som säljer ”outlet” vid stranden till stora shoppingcenter med massor av olika butiker. På dessa stora shoppinganläggningar finns även restauranger, bio och bowlinghall. Här brukar det vara öppet från klockan 9 på morgonen ända till midnatt.

En annan typ av shopping som man kan uppleva här är de olika marknaderna som pågår flera dagar i veckan. Här kan man bland annat hitta keramik, smycken, målningar och matdelikatesser. Vill man inhandla mer livsmedel finns det naturligtvis också allt ifrån minimarket till de största affärerna som heter hyper-market.

Fiske och strand

En annan plats i Albufeira som är tom på turism är fiskarnas egen strand, Praia dos Pescadores. På denna plats drar fiskarna upp sina båtar på land och rensar sina nät. Den bästa tiden att se stranden är tidigt på morgonen då de kommer in med sin fångst. Platsen har blivit en av de mest fotograferade i området, kanske för att den ger äkta portugisisk känsla.

algarvekusten

Stränder och bad

De allra flesta tursiter reser till Albufeira för de vackra sandstränderna och havsbadet. Förutom Fiskarnas strand, eller Praia dos Pescadores som den kallas i Portugal, finns det en rad vackra stränder att besöka.

Albufeira badstrand
  • Praia de São Rafael – Sandstrand omringad av vacker sandsten och en av de absolut populäraste ständerna i Albuferia och på Algavrekusten. Bada, sola och njut av den vackra naturen.
  • Praia do Peneco – Denna strand går även under namnet Praia do Túnel. Det är en av de större ständerna i Albufeira. Vacker sandsten tornas upp sig vid strandens kanter, vattnet och glasklart och det finns solstolar att hyra.
  • Praia do Inatel – Öster om Albufeiras Gamla stand ligger den vackra strand med gyllene sand och klarblått vatten. Över stranden går en pittoresk kullerstensgata med hotell, caféer och restauranger.

Nattlivet i Albufeira

Eftersom staden är välbesökt av turister finns här naturligtvis ett stort nattliv. På bargatan The Strip är det öppet ända fram till småtimmarna. Förutom barer finns det ett flertal populära nattklubbar.

Karta över Albufeira, Portugal

Vanliga frågor och svar om Albufeira i Portugal

Är det mycket turister i Albufeira?

Ja, det här är den mest besökta orten på Algarvekusten under sommarhalvåret. Orten drar stor turism och för sol och bad är det här som stränderna oftast är fulla av besökare. Vill man besöka någon plats där det är mindre turister kan vi tipsa om stadsdelen The old town.

Vilka populära aktiviteter kan man göra i Albufeira?

Shopping är mycket populärt då det finns gott om marknader, småbutiker och shoppingcenter. Här finns också kultur, restauranger, bowlinghall, bio och ett aktivt nattliv.

Vad bjuder Albufeira på för kultur?

På museet Museu Arqueológico kan man bland annat se romarrikets byggnation, hur staden såg ut för 5 000 år sedan och även kyrkfragmenten genom tiderna.