Vila Real de Santo Antonio

För inte speciellt länge sedan var Vila Real de Santo Antonio en liten fiskeby. Byn är belägen på Algarvekustens östra sida och gränsar till Spanien.

Detta får du inte missa i Vila Real de Santo Antonio

  1. Ett måste: Kryssning på floden Guadiana
  2. Bäst boende: Pousada Vila Real Santo Antonio 
  3. Bra att veta: Vila Real de Santo Antonio är en av de bästa badorterna i Algarve

Våra bästa tips för Vila Real de Santo Antonio

Kryssning på Guadiana

Det här är en av Algarves bästa badorter, men det finns förstås mycket att göra här förutom att sola och bada. Dagsutflykter på den vackra floden Guadiana är en populär aktivitet som visar upp Algarve från sin bästa sida. En av de bästa kryssningarna går från Vila Real de Santo Antonio via byn Foz de Odeleite och gården Quinto do Rio. Upplev autentisk portugisiskt mat, musik och en oförglömlig dag. Läs mer om kryssningen här.

Dagsutflykt genom Algarve

Om man bara vill besöka Vila Real de Santo Antonio över dagen rekommenderar vi en dagsutflykt till östra Portugals mysigaste byar – där Vila Real de Santo Antonio såklart finns inräknat. Den guidade turen går via Faro, de traditionella marknaderna i Olhão, den charmiga byn Tavira och till slut badparadiset Vila Real de Santo Antonio. Läs mer om den guidade turen här.

Bäst boende i Vila Real de Santo Antonio

Om man vill bo i Vila Real de Santo Antonio är hotellet Pousada Vila Real Santo Antonio hotellet vi rekommenderar. Pool, en mysig bar, en terass med oslagbar utsikt och bara två kilometer till stranden gör detta till det mysigaste hotellet i byn.

Hotell i Vila Real de Santo Antonio

Det finns många bra hotell med höga betyg i Vila Real de Santo Antonio. Här har vi samlat en lista på hotell och lägenheter som kan vara intressanta att boka:

Området bjuder förstås på fler hotell och andra boenden – alla med gångavstånd till den vackra stranden. Se en lista på alla hotell i Vila Real de Santo Antonio här. 

Floden Guadina

Genom staden rinner floden Guadina igenom, som därmed också drar ländernas gränser. 1991 byggdes här en bro över floden som gör att man väldigt lätt kan ta sig till den spanska staden Seville. Närheten till gränsen gör att staden är mycket populär att besöka.

Strandnära välbesökta under sommaren

Vila Real de Santo Antonio är tillsammans med de andra strandnära orterna längs Algarvekusten en mycket välbesökt plats under sommarmånaderna. Invånarna i området stiger då till över miljonen, till skillnad från de 350 000 som är bofasta året om.

Populära badstränder i Vila Real de Santo Antonio

  • Praia de Santo Antonio – Denna strand ligger precis intill den spanska gränsen. Den är populär bland både turister, portugiser och spanjorer eftersom det varma vattnet från Medelhavet ger stranden den varmaste badtemperaturen i Algarve. Ett turisttåg tar dig till genom naturområdet Camino dos Tres Pauzinhos till den populära stranden.
  • Praia de Monte Gordo – En bit längre ner längs Algraves kust hittas Praia de Monte Gordo. Samma varma medelhavsvatten når hit vilket gör stranden välbesökt. Under lågvatten drar havet tillbaka ungefär 30 meter, vilket gör det möjligt att hitta vackra snäckor och musslor på stranden.

Gammal charm finns kvar

Idag kan man se på gathusen, som ligger på huvudgatan i staden, att de har varit med sedan den gamla ursprungliga uppbyggnaden, mycket av den gamla charmen finns alltså kvar. Den centra delen av staden byggdes upp på 1770-talet då stadsmannen Pombal ville göra en snygg fasad som låg vid den spanska gränsen. Besöker man staden ska man passa på att uppmärksamma den dramatiska mosaikdesignen på huvudgatorna.

Runt de gamla 1800-tals husen kan man även se massor av vackra apelsinträd. Naturen är välbehållen och längs med flodgränsen kan man även ta en promenad för att se den fina utsikten till Spanien.

Restauranger och caféer

Vila Real de Santo Antonio är en stad där man kan uppleva trevliga restauranger och caféer. Eftersom inte staden har mer än ett par stora hotell är inte turismen allt för stor. De flesta gör bara dagsutflykter hit.

Turismen söker sig till Monte Gordo

Turismen söker sig framförallt till den västra sidan om staden, där närmsta ort är Monte Gordo. Här upplever man mer att staden är välbesökt av semesterresenärer.

Läs mer om Monte Gordo.

Hyr bil för att se naturen

Omgivningen och naturen mellan städerna är annars mycket orörd och är framförallt full av vackra pinjeträd. En hyrbil är därför att rekommendera för att kunna se området kring städerna.

Karta över Vila Real de Santo Antonio

Använd den interaktiva kartan för att hitta sevärdheter och läsa mer om dem. Zooma in med hjälp av knapparna eller genom att hålla markören över kartan och skrolla. Förflytta dig över kartan genom att släppa och dra med din musmarkör.

Vanliga frågor och svar om Vila Real de Santo Antonio

Finns det mycket turister i Vila Real de Santo Antonio?

Ja, under sommarmånaderna kan det vara mycket turister men framförallt söker sig de flesta till till den västra sidan om orten, till Monte Gordo.

Vad finns att se i byn Vila Real de Santo Antonio?

Besök gärna huvudgatorna för att se all gammal charm med 1800-tals hus och missa inte mosaikdesignen på gatorna. Här är också restauranger, caféer och vacker natur och en fin utsikt till Spanien.

Finns det bra hotell i byn?

Det finns några få stora hotell men de flesta brukar göra dagsutflykter till denna by.