Djurparker på Algarvekusten – Zoomarine och Algarve Zoo

På Algarvekusten finns två stora djurparker. Zoomarine är en av dem och är belägen strax utanför Albufeira (väster om Guia, på väg N125). Den andra djurparken är Algarve Zoo, väster om Albufeira.

Djurparken Zoomarine

Området är enormt, arean är inte mindre än 8 ha där underhållning med djur står i centrum. Här arbetar massor med människor för att dressera djur som ska lära sig konster för uppvisningar.

Djur att se

De största stjärnorna som är mest populära av alla besökare är delfinerna. Några exempel på andra djur som finns här är sälar, sjölejon, hajar, sköldpaddor, krokodiler, tropiska fiskar och fåglar som också lever på området. Förutom delfinernas uppvisning finns även tropiska fåglar och rovfåglar som visar sina konster. Övriga djur kan man titta på i de gigantiska aquariumen.

Zoomarine delfin

Populära aktiviteter

Andra populära aktiviteter på området brukar vara att besöka 4D-bion, åka karuseller, bada i de olika swimmingpoolerna eller att besöka områdets affärer och restauranger. Djurparken arrangerar flertalet events där man kan boka allt ifrån att få bada med delfiner till att ha egen fest eller konferens på området. Det är med andra ord öppet här hela året.

Hotell i närheten av Zoomarine

Här har vi samlat en lista på hotell och lägenheter som finns i närheten av Zoomarine:

Djurparken Algarve Zoo/Krazy World

Den andra stora djurparken på Algarvekusten heter Algarve Zoo, men är även kallad Krazy World. Detta är en djurpark som även har nöjespark med många olika aktiviteter. Denna djurpark ligger även väster om Albufeira, i en by som heter Lagoa de Veseu. Här är öppet året om dagligen, dock varierar öppettiderna för de olika månaderna.

Djur att se

Bland djuren kan man bland annat få se elefanter, kameler, apor, hästar, lamadjur och getter. På en annan del av parken finns också krokodiler och ormar. De djur som inte anses farliga kan man även få möjlighet att klappa.

Populära aktiviteter

Här finns förutom det stora djurområdet, karuseller, swimmingpooler, golfbana, ridmöjligheter och olika slags uppvisningar. Området har flertalet restauranger, vilket medför att det ofta är en heldagsutflykt för familjer att åka hit.

Hotell i närheten av Krazy World Zoo/Algarve Zoo

Det finns flera hotell att välja på i närheten av Krazy World Zoo:

Karta djurparker på Algarvekusten

Vanliga frågor och svar om djurparker på Algarvekusten

Finns det några djurparker på Algarvekusten?

Ja, det finns två stycken, Zoomarine och Algarve Zoo eller Krazy World Zoo som den också heter. Båda djurparkerna ligger nära staden Albufeira.

Vad kan man se för slags djur i djurparkerna på Algarvekusten?

Här finns många olika djurarter att se som elefanter, kameler, apor, hästar, lamadjur, getter, delfiner, sälar, sjölejon, hajar, sköldpaddor, krokodiler, ormar, tropiska fiskar och fåglar.

Vad kan man mer göra i djurparkerna?

På Zoomarine kan man se 4D-bion, åka karuseller, bada i swimmingpooler och besöka områdets affärer och restauranger. På Algarve Zoo finns karuseller, swimmingpooler, golfbana, ridmöjligheter och flera restauranger.