Algarves vattenland

Sol och bad är något som lockar de flesta turister som kommer till Algarve. Det perfekta klimatet har också gett området möjlighet att erbjuda många roliga vattenparker för hela familjen. Det bästa är om du har möjlighet att besöka alla ställen då alla är mycket prisvärda och bjuder på många timmars underhållning. Här ges chans till många varierande vattenaktiviteter som vattenrutschkanor, vatten-berg-och-dalbana, pooler och mycket annat.

Här berättar vi mer om vattenparkerna Aqualand, Aquashow och Slide & Slash men även nöjesparkerna Krazy World och Zoomarine som också bjuder på flera vattenaktiviteter i kombination med andra nöjen för hela familjen.

Vattenpark i Algarve

Aqualand Algarve

Vattenlandet Aqualand Algarve ligger nära Alcantarilha, nordväst om Albufeira. Ett lagom stort äventyrsbad för hela familjen med roliga vattenaktiviteter. Här är en hög säkerhetsnivå med många badvakter, gott om fina gräsytor och bra mat. Bland vattenaktiviteterna hittar man bland annat enorma vattenrutschkanor men också vågmaskin och stora gummiringar att flyta omkring i.

Det här är en välskött och prisvärd park som erbjuder attraktioner för alla åldrar. För de våghalsiga finns här läskiga vattenrutschkanor men här finns också mildare varianter för de yngre.

Aquashow Park

Aquashow ligger norr om Quarteria och är en av de populäraste att besöka som vattenland och är den största parken i Portugal. Här finns ett brett utbud av vattenrutschkanor och pooler, man kan åka i en hög fritt fall rutschkana och åka långa vattenrutschkanor. Bland vattenaktiviteterna finns också vattenkaruseller och dessutom en vatten-berg-och-dalbana som från 24 meters höjd kör ner i poolområdet i en hastighet på 70 km/timme.

Andra åkattraktioner är till exempel Air Race där man sitter i ett flygplan och får göra akrobatiska stuntrörelser. Här bjuds också på föreställningar med exotiska fåglar, rovfåglar och reptiler.

Vill man som vuxen ha det lite lugnare finns här gott om flera pooler, jacuzzi och solstolar.

Här kan man spendera en härlig dag med familjen och även här finns något för alla då vattenparken är enorm. Ett tips är att inte åka hit i den värsta högsäsongen då det lätt blir mycket väntande i köer om det är många på besök i parken.

Vattenrutschkana

Slide & Splash Water Park

I Lagoa finns vattenparken Slide & Splash Water Park. Här finns vattenattraktioner för alla åldrar med rutschbanor och pooler.

Området är fyllt med olika fritidsområden med gräsmattor, fiskspa, massage, djurshower och restauranger. För de mer äventyrliga ska man åka Big Wave som trotsar gravitationen. Något lugnare är Disco River där man kan glida nerför med musik och färgglada ljus. De yngre kan passa på att uppleva fantasivärlden Tropical Paradises.

För lite mer avkoppling kan man välja att besöka den stora Laguna-poolen eller jacuzzin.

Krazy World Interactive Zoo & Park

Vill man kombinera vattenaktiviteter med ett besök på ett zoo och lite andra aktiviteter ska man välja att besöka Krazy World Interactive Zoo & Park.

Här tittar man inte bara på djuren utan kan tillbringa tid med många av djuren på nära håll med bland annat matning. Här finns alla möjliga djur som dvärggetter, hjortar, lama, lemurer, fåglar, reptiler och flera andra.

Bland vattenaktiviteterna kan man bada i pool och åka vattenrutschkana. Här finns också andra aktiviteter som minigolf med en 18-hålsbana, ponnyridning, trädklättring och en dinosaurieutställning.

Boka inträdesbiljetter till Krazy World Interactive Zoo & Park.

Nöjesparken Algarve Zoomarine med Zoomarine Beach

Även nöjesparken Algarve Zoomarine har ett vattenområde, Zoomarine Beach, med vattenrutschbanor, pooler,  vattenlekplats och en vågpool omgiven av vit sand.

Förutom dessa vattenaktiviteter bjuder nöjesparken på mycket annat som att se delfinuppvisning, sälar, sjölejon, rovfåglar och tropiska fåglar. Här kan man också åka flotte på Rapid River.

Simma med delfiner

Här kan man också få simma med delfiner om man bokar detta som en extra aktivitet. I simbassängen kan man också få testa på att träna delfinerna genom olika tecken.

Beställ entrébiljetter till nöjesparken Algarve Zoomarine.

Karta över Algarves vattenland

Vanliga frågor och svar om Algarves vattenland

Vilken är den största vattenparken i Algarve?

Aquashow Park är den största och mest populära vattenparken i Algarve och hela Portugal. Vattenlandet ligger norr om Quarteria och de har brett utbud av vattenrutschkanor och pooler.

Kan man simma med delfiner på något av Algarves vattenland?

På Algarve Zoomarine kan man få möjlighet att kunna simma med delfiner och även få testa på att träna dem. Det ingår dock inte i inträdesavgiften utan måste bokas separat.

Finns det några nöjesparker som kombinerar vattenaktiviteter med annat?

Både Krazy World Interactive Zoo & Park och Algarve Zoomarine är platser där man kan besöka kombinerade nöjesparker. Utifrån vilken man väljer kan man se djur på zoo, djurshower, spela minigolf, rida ponny, simma med delfiner och mycket annat.