Restauranger i Algarve

Maten i Portugal är fantastisk och längs den långa Algarvekusten finns det många trevliga restauranger att besöka. Det bästa med restaurangbesöken efter själva matupplevelsen är just den fina utsikten vid kusten som bara är magisk.

Tips på 10 populära restauranger i Algarve

Vad du än vill äta för typ av mat kan du hitta gott om bra ställen i Algarve som frestar dina smaklökar. Här finns något för alla i smakväg och även i alla prisklasser från budget till riktigt fina restauranger.

Det finns många bra ställen längs kusten men missa inte möjligheten att åka inåt landet för att avnjuta några gastronomiska pärlor.

Uteservering i Algarve

1. Platinum – Wine & Tapas

Restaurangen Platinum – Wine & Tapas ligger i Albufeira och erbjuder både europeisk och portugisisk mat och framför allt mat från Medelhavet. Det här är ett härligt vinhus med både traditionell mat och även snackbar med snacks, ostbord, gourmetprodukter, desserter och mycket annat.

Det här är ett mysigt och familjärt ställe med mycket tapasrätter och annan välsmakande mat som är utsökt. Företaget är familjedrivet och har mycket trevlig och vänlig personal samtidigt som hela restaurangen har en bra atmosfär.

2. Indian Ocean

Skulle man bli sugen på indisk mat kan man besöka restaurangen Indian Ocean som också ligger i Albufeira. Här får man jättegod mat i hög klass och riktigt bra service och trevlig personal.

Restaurangen är mysig och har en härlig miljö och har ett bra läge då den är placerad i gamla stan.

3. United Kitchens of India

I utkanten av Vilamoura ligger den indiska restaurangen United Kitchens of India som har fantastiskt god mat och som ger dig en oförglömlig kulinarisk upplevelse. Trevlig personal och exceptionell kundservice och ett ställe som måste besökas om man befinner sig i närheten av Vilamoura.

Fantastisk mat på restauranger i Algarve

4. Fabio’s RoadStop

Vill man ha amerikansk mat med goda burgare och milkshakes ska man ta ett stopp på Fabio’s RoadStop i Armacao de Pera mellan Albufeira och Lagoa. Ett toppenställe om man vill ha något mer i gourmetväg som inte snabbmatskedjorna kan leverera.

5. Ti Maria Panorâmico

Restaurangen Ti Maria Panorâmico i Fuesta har både europeiskt och portugisiskt på sin meny. Från takterrassen där man kan sitta och äta och ta en cocktail får man en spektakulär utsikt över Ria Formosa och här finns också två pooler för den som vill bada.

Maten är utsökt och man får en avslappnad atmosfär med trevlig musik och mycket vänlig och hjälpsam personal.

6. Coisa Linda Tavira

Coisa Linda är en riktigt trevlig restaurang i Tavira med livemusik. Menyn är inte så stor men maten är utsökt och välsmakande. Längst upp finns en takbar, på övervåningen finns en restaurang och på nedervåningen en tapasbar och utanför en uteservering i trädgården. Servicen är också utmärkt.

Restaurang med gourmetmat

7. Metrópole Restaurante & Bar Lounge

Ett portugisiskt steakhouse med fantastiskt kött och vin finns i Armacao de Pera. Restaurangen är smakfullt inredd och här finns en fin uteservering. Här bjuds du på utsökt mat, en stor vinmeny och bra cocktails av trevlig och välkomnande personal.

8. Harvest Kitchen Bar

Harvest Kitchen Bar ligger i Vilamouras centrum och har ett tapasliknande koncept med både skandinaviska och mellanösterninfluenser. Restaurangen använder sig av säsongsbetonade och lokala råvaror. Här kan du avnjuta otrolig mat i en mysig och trevlig atmosfär.

9. Casa Corvo

På grillrestaurangen Casa Corvo i Fuseta erbjuds mycket fisk och skaldjur på menyn. Det är en enkel restaurang med en stor uteservering kring en stor grill. Här kan du testa grillad fisk, fiskspett, räkor, bläckfisk och mycket annat gott.

10. Artefact

I Tavira ligger denna lilla mysiga tapasrestaurang med många olika tapas att välja på. Här bjuds man på hemmaodlade grönsaker och lokalt producerad fisk och kött. Mycket god mat och bra serviceminded personal.

Hitta till restaurangerna

Hitta till restaurangerna i Algarve vi tipsar om med hjälp av kartan nedan.

Vanliga frågor och svar om restauranger i Algarve

Vilka är de mest populära restaurangerna i Algarve?

De bästa är bland annat Platinum – Wine & Tapas, Indian Ocean, United Kitchens of India och Fabio’s RoadStop. Dessa restauranger och alla de 10 mest populära i Algarve skriver vi mer om inne på vår sajt.

Vilka av Algarves restauranger är bra för familjer med barn?

Fabio’s RoadStop, United Kitchens of India och Ristorante Pizzeria Napoli är ställen som barn ofta uppskattar.

Vilka av de bästa restaurangerna i Algarve har billig mat?

För riktigt bra mat till budgetpris kan man besöka Fabio’s RoadStop och Casa Corvo.