Tavira i Portugal

Tavira ligger på östra sidan av Algarvekusten och är en mycket pittoresk stad med mysig stämning. Här har tiden stått still och allting är i princip orört. Området har inte blivit förstört av turister ännu, även om fler och fler söker sig hit på dagsutflykter. Några större områden med hotell och lägenheter finns nämligen inte, vilket förmodligen gör att staden inte turistanpassar sig för mycket.

tavira stad

Detta får du inte missar i Tavira

  1. Ett måste: En tuk-tuk-tur runt standens alla sevärdheter
  2. Bra att veta: Tavira är en pittoresk stad med en antik historia

Våra bästa tips för Tavira

Tuk-tuk genom Tavira

Tavira är en antik stad med många sevärdheter. Man upplever alla stadens gömda juveler bäst genom en guidad tuk-tuk-tur genom de anrika kvarteren. Upptäck stadens hemligheter med en kunnig guide vid din sida. Se de vackra kyrkorna, slottet, de historiska monumenten och de stora saltpannorna som sträcker ut sig utanför staden. Läs mer om tuk-tuk-turen genom Tavira här.

Dagsutflykt genom östra Algarve

Om man vill göra ett dagsbesök till Tavira rekommenderar vi en guidad tur som tar med dig till alla de finaste sevärdheterna i östra Portugal. Besök Tavira, den levande staden Faro, marknaderna i Olhão och den pittoreska byn Vila Real de Santo Antonio – allt under en dag. Läs mer om dagsutflykten här.

Bäst boende i Tavira

Det hotell som vi rekommenderar i Tavira, och som deras gäster ger hösta betyg, är OZADI Tavira Hotel. Detta hotell ligger ett par kilometer från några av Algarves finaste stränder. Det erbjuder dessutom två olika restauranger och uteservering på en terrass med vacker utsikt över Tavira. Här hittar du bilder på hotellet och mer information om det finns lediga rum under din vistelse i Portugal.

Hotell i Tavira

Det finns många bra hotell med höga betyg i Tavira. Här har vi samlat en lista på hotell och lägenheter som kan vara intressanta att boka:

Om du är ute efter andra hotell erbjuder Tavira allt från enklare rum och lägenhetshotell till lyxiga boenden med all service man kan tänkas behöva. Här hittar du en lista på hotell i Tavira.

Restauranger och menyer med mycket skaldjur

Staden erbjuder många trevliga restauranger där man kan äta god portugisisk mat. Vanligtvis är menyn full med skaldjur eftersom fiskebåtarna som ligger längs kanalen kommer in med färska råvaror varje dag. Det är ofta svårt i Skandinavien att få tag i färska vongolemusslor, vilket gör att det kan det vara en upplevelse att få smaka dem nykokta i vitlök med lantbröd till.

Kultur och aktiviteter

Historien finns fortfarande kvar i de gamla byggnaderna, kyrkorna, borgarna, de vackra broarna och på de smala gatorna. Små gränder, broar och torg är i stort sätt vad Tavira består av. På kvällarna kommer alla portugiser ut för att umgås, prata, spela boule och äta glass på torgen, oavsett vilken ålder man är i. Många gamla gubbar och gummor kommer hit med sina käppar och röker pipa medan barnen springer och leker runt omkring. Torgen har även många vackra statyer och caféer med uteserveringar.

tavira centrum

Ön Ilha de Tavira

Precis utanför Tavira stad ligger en väldigt avlång ö på 12 kilometer längs kusten, Ilha de Tavira, som i princip bara består av stränder.

Här hittar man fantastiska badmöjligheter med enbart sandstrand. För att komma hit måste man ta badbåten som avgår varje timme och tar cirka 20 minuter. För att resa fram och tillbaka till stranden får man betala ungefär 20 kronor. Det finns även möjligheter att parkera bilen vid båten, naturligtvis också för en enkel parkeringsavgift.

Hyr solstol och parasoll eller ta med egen handduk

Ilha de Tavira-stranden delas sedan besökarna upp i olika läger, de som hyr solstolar och parasoll av uthyrare på plats, vilket naturligtvis är dyrt, och de som vill ligga på egen handduk och ha eget miniparasoll nedstucket i sanden. Dessa människor får ligga tätt, nästan att de ligger på varandras handdukar medan övriga stranden nästan är tom och har långt till närmaste granne. Det finns nämligen bara en viss yta på stranden där det är tillåtet med egen handduk direkt på sanden.

På ”sandön” kan man även hitta en del restauranger passande för lunch, pubar, liten camping och uthyrare av vattensportutrustning.

tavira hamn

Karta över Tavira

Kartan är interaktiv. Zooma in och klicka på de platser och sevärdheter som intresserar dig.

Vanliga frågor och svar om Tavira i Portugal

Är det mycket turister i Tavira?

Nej, här är inte så mycket turister och de flesta åker till staden på dagsutflykt.

Vilka populära aktiviteter finns det i Tavira?

Här finns många trevliga restauranger, mycket kultur, sol och bad samt att man inte får missa ön Ilha de Tavira precis utanför staden.

Vad finns det att se vad gäller kultur?

Det finns många gamla byggnader, borgar, kyrkor och vackra broar.