Portugal karta

Ska du planera din semester och vill hitta de riktigt fina semesterpärlorna i Portugal, har vi kartan för dig med härliga semesterorter.

Karta över Portugal

Här kan ni se en interaktiv karta över Portugal. Huvudstaden Lissabon ligger på västkusten, Porto i norr och den fina Algarvekusten i söder. Zooma in och bekanta dig med Portugals städer och andra sevärdheter.

Algarvekustens städer och byar

Här får du också en kort introduktion till städerna och byarna längs med Algarvekusten.

Aljezur

På den västligaste sidan av Algarvekustenligger ligger ett Aljezurområdet med en stor bergskedja. Det är ett av Europas vackraste naturreservat och här kan man hitta många fina, orörda sandstränder. Området är populärt bland surfare och djuphavsfiskare. Läs mer om fantastiska Aljezur.

Aljezur

Lagos

Även Lagos ligger på den västra sidan och här kan man uppleva många underbara och breda sandstränder. I staden finns mycket historia och här kan man besöka ett fort med ett museum. Här finns gott om marknader och det är en bra plats för surfing, segling, vattenskidor och golf. Läs mer om spännande Lagos.

Lagos

Albufeira

I mitten av Algarvekusten ligger Albufeira. Det är en välbesökt stad under sommarhalvåret då det är ett mycket populärt resmål i Portugal.

Staden bjuder bland annat på kultur, shopping och ett aktivt nattliv.

Läs mer om denna populära stad, Albufeira.

Albufeira

Sagres

På den sydligaste spetsen ligger Sagres. Det är en liten stad av bohemisk karaktär men här får man en fantastisk utsikt över havet och de vackra sanddynerna. Närheten till vattnet bjuder på många vattenaktiviteter som vindsurfing, dykning, vattenskidor, djuphavsfiske och delfin-sightseeing. Läs mer om den lilla staden, Sagres.

Sagres

Faro

Den största staden i Algarve är Faro. Här finns också flygplatsen som de flesta flyger till för att nå de södra delarna av Portugal. Faro är en stad som bjuder på mycket sevärdheter och shopping. Läs mer om staden, Faro.

faro

Tavira

Tavira är en pittoresk stad som ligger på den östra delen av Algarvekusten. Här får man en mysig stämning utan allt för mycket turister. Här finns gott om kultur och ska man sola och bada ska man ta badbåten och besöka ön Ilha de Tavira. Läs mer om sol- och badvänliga, Tavira.

Tavira

Monte Gordo

På östra sidan ligger Monte Gordo, bara cirka 3 kilometer från spanska gränsen. Det här är en populär liten semesterort med en fin mycket lång strandpromenad. Här finns ett casino och mycket i staden är turistanpassat men det går att uppleva små pärlor. Läs mer om semesterorten, Monte Gordo.

Monte Gordo

Vila Real de Santo Antonio

Byn Vila Real de Santo Antonio ligger på den östra sidan och gränsar till Spanien. Det här en välbesökt plats under sommarmånaderna för dagsutflykter och här kan man uppleva gammal charm med bland annat 1800-tals hus. Läs mer om mysiga, Vila Real de Santo Antonio.

Vila Real de Santo Antonio

Vanliga frågor och svar om Portugal

Var i Portugal ska man åka?

Det finns flera fantastiska platser att besöka i Portugal som Algarve, Albufeira, Aljezur, Faro, Lagos, Monte Gordo, Porto, Sagres, Tavira, Vila Real de Santo Antonio och Lissabon.

Var är det varmast i Portugal?

Ett solsäkert resmål är Algarvekusten. Där skiner solen hela 300 dagar om året. Portugal är som land ett av de varmaste länderna i Europa så var du vill åka för värmen spelar mindre roll, men vi kan varm rekommendera städerna kring Algarve.

När är det bäst väder i Portugal?

Det är som varmast under juli och augusti men då får man också räkna med flest turister. Hösten är fin där september och oktober är varma höstmånader. Vill man åka hit på våren kan man sitta i bara tröjan på uteserveringarna från och med april.