Algarvekusten med barn

Algarve är en perfekt destination för semesterresan med barn. Algarvekusten har mycket att erbjuda som resmål för familjer. Njut av sol och bad, vattenaktiviteter och vattenland, parker och grönområden, små tåg, båtturer, zoo och mycket annat.

Flyg till Algarve för en familjesemester

Det är lätt att ta sig med flyget till Algarve för en härlig familjesemester med barn. Flygtiderna ligger på bara cirka tre timmar med Lufthansa från München, Lufthansa eller Ryanair från Frankfurt och Eurowings eller Ryanair från Düsseldorf. Vill man flyga från Stockholm till Faro tar det drygt 4 timmar.

Den stora flygplatsen på Algarvekusten ligger i Faro och med bara en kort bilresa når man övriga destinationer längs kusten.

Bästa aktiviteterna i Algarve för barn

Sol och bad på stranden

Att gå till stranden är en populär aktivitet när man semestrar i Algarve. Det vore också synd om man missar denna möjlighet då hela Algarvekusten är fantastiskt vackert. På stranden kan barnen ägna timmar åt att bada och att leka i sanden. Här finns också gott om äventyr med olika vattensporter.

Längs kusten löper en 16 mil lång sandstrand som är fin. Västerut kan det vara lite kargare men det finns två stränder där som kan vara värda att besöka. Det är Praia Trés Irmaos och Praia Galé som är omgärdade av höga klippor med små krypin i klipporna. Stränderna är ganska säkra men man måste hålla koll på badflaggan så den inte är röd eller gul, speciellt om man ska vara där med barn.

Sol och bad i Algarve med barnfamiljen

Missa inte Ilha de Tavira, den så kallade sandön. Det är en härlig ö som är 12 kilometer lång och består till största delen av sandstränder. Här kan man antingen hyra solstol och parasoll på de större platserna eller ha med en egen handduk på de mindre stränderna. För den som blir hungrig eller fikasugen finns det både caféer och restauranger på ön. Ungefär en gång i timmen kan man ta en badbåt ut till denna ö.

Roliga och spännande vattenparker

I Algarve finns det ett antal vattenparker som Zoomarine, Aqualand, Aquashow och Slide and Splash. En spännande och kul utflykt för barn i alla åldrar och ingen park är den andra lik i utbudet.

Parkerna har även ett bra utbud av mat och dryck men det går lika bra att ha med sig en egen picknick.

Parker och grönområden

Det finns många vackra kommunala parker med grönområden i Algarve. Här kan man också hitta lekparker, skateområden och motionsspår.

Befinner man sig i Portimão finns där en fin damm där man kan mata ankorna och i Silves finns både kommunala simbassänger och ett promenadstråk längs med en flodstrand.

Åk med de små stadstågen

Att åka tåg brukar ofta vara populärt bland barn oavsett var det sker och här i Algarve finns det riktigt små tåg som både går runt i städerna och till olika destinationer. Egentligen är det inga riktiga tåg utan små lastbilar som gjorts om för att efterlikna lok, och de drar vagnar efter sig.

Förutom att det är kul för de små barnen att åka dem är det ett utmärkt sätt att utforska området då tåget brukar passera och stanna vid populära attraktioner.

Golf och minigolf

Spela minigolf med barnen

Många golfentusiaster söker sig till Algarve då det är välkänt för sina fantastiska golfbanor. Längs hela kusten finns många banor att välja mellan och för barnen som kanske inte spelar vanlig golf ännu finns även minigolf. Exempel på var dessa minigolfbanor kan hittas är i:

  • Vilamoura
  • Mar Shopping
  • Alvor, Vale do Lobo
  • Krazy World i Algoz

Båtturer

Passa på att ta en båttur längs med Algarvekusten! Det finns specialutflykter för att se delfiner, halvdagar för att utforska grottor eller båtturer som inkluderar grillning på stranden.

Här finns också ett piratskepp som seglar från Portimão, yachter, katamaraner, snabbåtar och traditionella fiskebåtar.

Åk på båtturer i Algarve med barn

Zoo

I västra Algarve ligger Lagos Zoo med djur för de yngre barnen. Sedan finns även Krazy World i Algoz som är en liten djurpark med bland annat ett urval av reptiler men också får och getter. Föredrar man bondgårdsdjur finns stadens gård i Portimão.

Karta över sevärdheter i Algarve för barn

Vanliga frågor och svar om att åka till Algarvekusten med barn

Hitta alla sevärdheter och aktiviteter vi har tipsat om i kartan nedan.

Var är bäst att bo i Algarve för barnfamiljer?

Många av de populära badorterna och städerna passar utmärkt för barnfamiljer som Albufeira, Lagos, Portimao, Faro, Portimao, Silves och Praia da Luz.

Vad finns det för familjevänliga aktiviteter på Algarvekusten?

Förutom sol och bad finns det vattenland, vattenaktiviteter, zoo, golf och mycket annat som vi berättar mer om inne på vår sajt.

Hur lång tid tar det att flyga till Algarve?

Från Stockholm till den stora flygplatsen i Faro tar det lite mer än fyra timmar. Det går också att åka från norra Tyskland på cirka 3 timmar.