Bussresor till Algarve

Att ta bussen ner till södra Europa är en hel semester i sig. Under resans gång får man se många av Europas vackraste länder och städer. Om man har tur får man stanna och uppleva dem också. Att ta bussen till Algarve i Portugal är kanske inte det första man tänker på när man planerar sin resa till Portugals vackra kustlinje, men det är en möjlig resväg. 

Vi tittar närmare på hur man reser med buss till Algarve. 

Bussresor till Algarve

Hur reser man med buss till Algarve?

Många bussbolag ordnar paketresor till populära städer runt om i Europa. Det kan handla om solsemester till Italien, skidsemester till Österrike, en resa till en julmarknad i Tyskland eller en shoppingresa till Gekås i Ullared. Det finns resor för alla smaker.

Till Algarvekusten är tyvärr de färdigpaketerade resorna begränsade. Om man är intresserad av en färdig bussresa till solen finns det alternativ till bland annat Frankrike, Italien och Bulgarien. 

Planera din bussresa till Algarve

Om man vill ta bussen till Algarve får man istället planera sin bussresa själv. Men det kan ju vara minst lika roligt som en paketresa. Då får man ju själv välja precis var man vill stanna på vägen och hur länge. 

Bussbolag som Flixbus kör över stora delar av Europa. Om man vill åka ner till Algarvekusten i Portugal kan man till exempel planera sin resa såhär – om man börjar i Malmö:

  • Malmö till Hamburg i Tyskland
  • Hamburg till Frankfurt i Tyskland
  • Frankfurt till Lissabon i Portugal
  • Lissabon till Faro på Algarvekusten

Resväg från Sverige till Algarve med buss

Man kan även välja att ta vägen via Frankrike, Spanien eller något annat europeiskt land man är sugen på att se. 

Bussresan tar upp till ett par dagar – men det kan man själv anpassa om man vill stanna över i en stad på vägen eller åka direkt vidare. 

Flyga, åka tåg, köra eller åka buss till Algarve

Vilket sätt som är bekvämast att åka till Algarve beror på vad man vill ha ut av sin resa. Om man vill komma ner så fort som möjligt är det förstås allra smidigast att flyga. Då anländer man inom fyra timmar om man flyger direkt. 

Att välja tåget, bussen eller bilen kan ta flera dagar – men man får uppleva mer av Europa under resans gång. Man kan till exempel ta tillfället i akt att upptäcka Spanien och Frankrike på vägen till Algarve och Portugal – det är minsann inte en dålig semester. 

Vanliga frågor och svar om bussresor till Algarve

Hur reser man med buss till Algarve?

Det enklaste sättet att resa med buss till Algarve är genom att planera sin resa själv. Bussbolag som Flixbus kör över stora delar av Europa. Från Frankfurt i Tyskland kan man ta en buss till Lissabon i Portugal. Från Lissabon. kan man enkelt åka vidare till Algarve.

Hur lång tid tar det att resa med buss till Algarve?

Ungefär 60 timmar tar det att resa med buss till Algarve – utan att räkna in stopp och eventuella övernattningar.

Är det dyrt att resa med buss till Algarve?

En bussresa till Algarve kan landa på ett par tusenlappar, men priset skiljer sig förstås åt beroende på bussbolag och när man bokar sina biljetter. Att boka sina biljetter tidigt är ofta lönsamt.