Shopping i Algarve

Är man i Algarve måste man passa på att shoppa. Det finns gott om både traditionella marknader, småbutiker, designerbutiker och moderna shoppingcenter. Här finns något för alla oavsett om man är på jakt efter snygga kläder eller vill köpa lokala varor som portugisisk keramik eller annat unikt hantverk. När du strosar runt under din shoppingrunda kan du också passa på att njuta av unik arkitektur och även kultur med allt från utomhuskonserter till bioupplevelser.

Algarve bjuder på små lokala butiker till stora köpcentra

Att shoppa i Algarve är ett riktigt nöje och ger många möjligheter då här finns gott om lokala butiker, med alltifrån små butiker längs gatorna till stora köpcentrum i hela området. Öppettiderna är också generösa, från morgonen till sent på kvällen. Så oavsett om du behöver köpa med dig något till stranden, vill lunchshoppa eller vill göra butiksbesöken senare på kvällen i behagligare temperaturer, finns det gott om möjligheter. Tänk bara på att småbutiker på mindre orter ofta har stängt för siesta mitt på dagen.

Handla lokalt producerade produkter

Vill man passa på att köpa lokala produkter som är typiska för Portugal och Algarvekusten ska man titta efter:

  • Skor
  • Läderprodukter
  • Parfym
  • Tvål
  • Olivolja
  • Vin

De bästa shoppingställena

Det finns en mängd butiker och shoppingområden framför allt i de stora städerna som Albufeira och Faro. Här finns också gott om olika köpcentra där man kan spendera timmar med både shopping, äta gott samtidigt som det erbjuds underhållning i form av evenemang, biosalonger och mycket annat.

Shoppa i små butiker i Tavira

MAR Shopping

För familjer passar det stora shopping- och fritidskomplexet MAR Shopping perfekt. Det är enkelt att ta sig hit då det ligger i centrum av Algarve, nära motorvägen mellan Loulé och Faro. Det är också det största köpcentret i området, vilket ger ett riktigt brett utbud på butiker och restauranger. Här finns mer än 100 butiker, designeroutlet och IKEA.

För barnen finns det lekplatser både inomhus och utomhus. Här är också minigolfbanor och utrymme för vattenlek. För tonåringarna finns det möjlighet att kolla på film på biograf och de får även tillgång till gratis Wifi för sina mobiler och surfplattor.

MAR är helt perfekt för familjevänlig shopping.

Forum Algarve

Nära Faros flygplats, med 5 minuters bilresa, ligger det stora köpcentret Forum Algarve. Här finns en mängd olika butiker där man kan hitta många välkända varumärken. Det finns även gott om restauranger och caféer med både portugisiskt och internationellt utbud. Köpcentret består av två våningar som är byggt runt ett utomhustorg med en fontän i mitten.

Forum bjuder också ofta på olika evenemang, framför allt på sommaren, med bland annat populära artister och olika band. För den som vill kolla på film medan resten av familjen shoppar finns det också flera biosalonger att välja på.

Har man inte hunnit med att handla här under sin vistelse i Portugal är det smidigt att göra ett stopp här innan flygresan hem. Här erbjuds transferservice till Faros flygplats med möjlighet till bagageförvaring medan du handlar. På köpcentret finns också informationsdiskar där man kan kontrollera aktuell flyginformation.

Köpcentrum Aqua Portimão

Det moderna och populära shoppingresmålet Aqua Portimão erbjuder ett stort utbud av butiker och välkända varumärken. Gallerian har också ett bra utbud av restauranger och anordnar regelbundet evenemang och olika aktiviteter.

Här får man en härlig shoppingupplevelse med inspiration från havet och med mycket grönska och halvöppna ytor. Vill man ta sig hit får man ta sig till den västra delen av Algarve, cirka en halvtimmes bilresa från Lagos och Albufeira.

Algarve Shopping i Guia

I Guia, nära Albufeira, finns Algarve Shopping som är ett modernt och stort köpcentrum. Här finns gott om butiker, varav många erbjuder kända varumärken men det finns också en stormarknad, restauranger och caféer, frisörer, tandläkare, biograf och mycket annat. Här kan man spendera många timmar, så planera gärna en heldag som utflyktsmål.

Det här är också en bra utgångspunkt för shoppingen då det i närheten också går att hitta andra stora märkesbutiker som exempelvis Nike Factory Store.

Designer Outlet Algarve

Ungefär 20 minuter med bil från Faro, i Almcancil, kan man göra riktiga fynd på Designer Outlet Algarve. Här kan man shoppa loss till budgetpriser på de stora märkena på mode, barnkläder, accessoarer och skor men även hushållsartiklar och mycket annat.

Albufeira Shopping

Gallerian Albufeira Shopping är ett mer kompakt köpcentrum med ett 40-tal butiker och en stormarknad. Det finns ett brett utbud med alltifrån kläder och skor till elektronik och heminredning. Här kan man också hitta tillfälliga popup-butiker, restauranger och caféer.

Marknaden Mercado de Loulé

Saluhall i Loulé, Algarve.

I centrala Loulé ligger södra Portugals största täckta marknad. Mercado de Loulé som grundades redan 1908 är stadens landmärke, med en spännande arkitektur i en blandning av morisk stil och jugendstil.

På marknaden finns en mängd olika stånd med ett brett utbud av lokala produkter. Här kan man handla viner, kryddor, färskt kött ,skaldjur, hantverk, keramik och textilier.

Olhão Markets

Vill man få tag på fina lokala färskvaror från hela Algarveregionen ska man besöka Mercados de Olhão. Här kan man framför allt köpa skaldjur, frukt och grönsaker men även ost, nötter och torkad frukt.

Karta över shopping i Algarve

Algarves bästa köpcentrum och marknader hittar du markerade i kartan nedan.

Vanliga frågor och svar om shopping i Algarve

Vilka är de bästa platserna för att shoppa i Algarve?

Några av de bästa shoppingalternativen är MAR Shopping Algarve, Forum Algarve och Aqua Portimão. Se hela listan med de bästa ställena inne på vår sajt.

Vilka köpcentrum passar bra för barnfamiljer?

Barnvänliga shoppingplatser är framför allt MAR Shopping Algarve, men också Forum Algarve. Perfekt för familjer som vill komma i väg på en shoppingrunda under några timmar.

Finns det några bra outlets i Algarve?

Är man på jakt efter designermärken är Designer Outlet Algarve i Almcancil ett bra val med budgetvänliga priser.