Delfinskådning i Algarve

Att skåda delfiner är något man inte får missa om man befinner sig i Algarve. Det finns gott om guidade turer med båt där man kan se både flasknosdelfiner och andra delfinarter i stora flockar. Har man tur dyker det också upp valar och andra havsdjur under båtturen. Flera av de guidade båtturerna kombineras också med att åka och se fantastiskt spännande klippor och grottor i området.

Se delfiner i Algarve

Delfinsafari och grottor från Vilamoura

Passa på att åka på en guidad båttur från Vilamoura på delfinsafari för att se många olika arter som flasknos och vanliga delfiner. Här får du möjlighet att ta dig så nära de vackra däggdjuren som möjligt för att se dem på nära håll, vilket är en otrolig känsla att uppleva.

På båtturen ser man också magnifika grottor och klippformationer som är karakteristiska för kustlinjen i Algarve.

Delfinskådning med marinbiologer från Lagos

Vill man bara se delfiner och veta allt som guiderna kan berätta ska man åka denna tur med delfinskådning från Lagos tillsammans med marinbiologer. Här får du vara med på marinbiologernas bevarande insatser där de samlar in vetenskapliga data för framtida bevarandeprojekt.

Marinbiologen som är med på resan berättar massor om däggdjuren, visar de olika delfinarterna som syns på turen och tolkar deras beteenden. Det här är en tur där hänsyn tas till djurens frihet med respekt för dessa djur.

Delfinskådning

Se delfiner och besök öarna i naturparken Ria Formosa

Med utgångspunkt från Faro kan man boka en guidad båttur med delfinskådning ut till naturparken Ria Formosa. På utflykten kan man också besöka alla de fyra öarna i naturparken Farol Island, Deserta Island, Culatra Island och Hangares Island.

På båtturen kan man få se delfinerna i deras naturliga miljö för att sedan utforska öarna. Först besöker man Farol Island och därefter Culatra Island där man kan äta lunch på en restaurang eller ta en picknick. Sedan kan man uppleva ostronkulturen på Hangares Island för att sedan avsluta med snorkling på Deserta Island.

Delfinsafari och andra vilda havsdjur från Faro

På den här delfinsafarin från Faro kan man förutom delfiner få chansen att få se andra vilda havsdjur som havssköldpaddor, vikvalar, tumlare, hajar och sjöfåglar. En oförglömlig utflykt då särskilt delfinerna brukar komma nära båten.

Båtturen utgår från Faro och går längs barriäröarna vid Ria Formosa och Cabo de Santa Maria ut på det stora blå havet och sedan tillbaka till Ria Formosa.

Båttur med delfinskådning och off road safari med Land Rover

Kombinera en fantastisk båttur med delfinskådning med en spännande safari off road med Land Rover längs Algarvebergen.

Utflykten börjar med en safaritur läng Algarvebergen där man får lära sig om regionens historia och traditioner. Längs med vägen korsar man stora fruktplantager och små byar, besöker laguner och andra vattendrag där man kan bada.

Sedan får man åka med båt där man får möjlighet att se delfiner, besöka spännande grottor och se Benagilkatedralen.

Simma med delfiner

Simma med delfiner

Vill man simma med delfiner kan man besöka Zoomarie som ligger i Guia. Zoomarine är både ett zoo och ett vattenland. Att simma med de tama flasknosdelfinerna är inte något som ingår i den vanliga inträdesavgiften utan är något som måste betalas och bokas separat.

Här får man som besökare byta om till våtdräkt och lyssna på delfintränarnas instruktioner för att sedan i simbassängen få prova på att träna delfinerna. Genom olika tecken kan man få delfinerna att dansa och simma. Delfintränarna berättar också om fascinerande fakta om dessa flasknosdelfiner, deras biologi och ekologi.

Förutom delfiner kan man även se uppvisningar med sjölejon, papegojor och rovfåglar. Andra aktiviteter är karuseller, vattenrutschbanor, vattenlekplats, pooler med bland annat en vågpool omgiven av vit sand.

Biljetter till delfinskådning

Karta över platser för delfinsafari i Algarve

Vanliga frågor och svar om delfinskådning i Algarve

När är bästa tiden att se delfiner i Algarve?

Den bästa tiden för delfinskådning är under våren och sommaren. Båtturerna är dock möjliga under hela året om man vill se delfiner, men perioden mars till och med november bör man sikta på.

Var i Algarve kan man se delfiner?

Det finns många olika båtturer med delfinskådning från flera orter runt om i Algarve. Vi har plockat fram tips på några av de bästa turerna inne på vår sajt.

Kan man se valar och hajar på delfinskådning?

I Algarve finns det bra chanser att även kunna se andra havsdjur under en båttur för att se delfiner. Bland annat kan man få syn på vikvalar, tumlare, hajar och havssköldpaddor.