Segla i Algarve

Att hyra en båt och segla längs den vackra Algarvekusten, är något som måste upplevas när man besöker denna region i Portugal. Oavsett om du väljer en enklare motorbåt eller en lyxig segelbåt finns det gott om alternativ till utflykter, korta som långa.

Upplev Algarvekusten med båt

Ta en tur med båten längs Algarvekusten för att uppleva hela denna fantastiska kustlinje. Beundra utsikten, se fantastiska grottor och delfiner, koppla av med sol och bad och njut av det lokala vinet, ost och andra delikatesser vid strandkanten eller ute till havs.

Upplev Algarvekusten med båt

Portugal är relativt litet till ytan men riktigt populär som turistland för sommarsemestern tack vare klimatet, de härligt långa sandstränderna, fantastisk natur med bland annat vackra sandstensklippor, och många sevärdheter. Mycket av detta kan upplevas från kustlinjen längs Algarve.

Att hyra båt med och utan skeppare

Det går att hyra båtar både med och utan skeppare. Vill man hyra utan någon som styr båten behöver man ha en grundläggande seglarlicens. Det mest bekväma är dock att chartra en båt med en professionell skeppare. Då kan ni både få uppleva alla populära utflyktsmål och sevärdheter man inte får missa men också hitta till alla dolda pärlor, som är svåra att upptäcka på egen hand.

Ska du segla i Portugal och Algarve är några av de mest populära båttyperna motoryachter, seglingsyachter och motorbåtar. Större yachter brukar oftast bara kunna hyras med besättning.

Boka färdigpaketerade segelturer

Det finns många kul färdigpaketerade segelturer i Algarve oavsett om du tycker om att se sevärdheter eller bara vill lyxa till det med champagne och avkoppling med sol och bad.

Kustkryssning på en lyxig segelbåt

Med en kustkryssning längs kusten mellan Vilamoura och Albufeira kan du koppla av på en lyxig segelbåt med en drink, portugisisk ost och chorizo, bad och för att njuta av utsikten. Seglingen är på 2,5-timmar och båten passerar flera stränder längs vägen och man får även se de speciella lerformationerna på Falésia-stranden. På turen finns tillgång till snorklingsutrustning om man vill undersöka havslivet lite närmare.

3-timmars seglingskryssning längs Algarvekusten

Är man inte intresserad av lyx kan denna seglingskryssning längs Algarvekusten vara mer intressant. På denna båttur får man se lite mer av kustens fantastiska röda sandklippor och klippformationer, de spännande havsgrottorna, delfiner och bada i havet. Längs kusten seglar man också förbi vackra stränder, pittoreska byar och fiskebyar.

Denna kryssning kan också passa barnfamiljer lite mer och det kan finnas chans att man kan få testa på att styra rodret och att hissa segel.

Boka segelturer i Algarve

Segla för att se delfiner och Benagilgrottan

Från Vilamoura Marina kan man ta en segeltur för att se delfiner och Benagilgrottan som är en av Algarvekustens mest populära utflyktsmål. Utflykten är på 2,5 timmar där du förutom grottorna får se vackra stränder, spännande klippformationer längs kustlinjen och du har även stor chans att se vilda delfiner.

Åk på kryssning med piratskepp

Ett stort fartyg i piratskeppanda i medeltida stil ger en kryssning värd att minnas. Åk ut på det öppna havet och längs kustlinjen för att se både medeltida slott och kustens spännande klippformationer.

Skeppet åker också till fyren i Alfanzina där man med mindre båtar får besöka grottorna i Benagil från insidan. Det ges också tillfälle att simma i havet och på hemvägen kan man hålla utkik efter delfinerna som ofta rör sig i området.

Vanliga frågor och svar om att segla i Algarve

Vad krävs för att få segla?

Den som ska segla båten behöver ha en seglarlicens. I Algarve finns det gott om ställen där man kan chartra en båt med en skeppare och det finns också många färdigpaketerade båtresor.

Var i Algarve är det bäst att segla?

Det finns många utflyktsmål längs Algarvekusten för avkoppling med sol, bad och drinkar till aktiviteter med att besöka havsgrottorna, se delfiner och sevärdheter. Vi har samlat några bra tips inne på vår sajt.

Finns det några bra seglingsturer för barnfamiljer?

Det finns många bra turer där barnen kan vara lite mer aktiva med att exempelvis få styra rodret och att hissa segel och även att få åka piratskepp. Vi har tagit fram några roliga alternativ på vår sajt som kan vara intressanta.