Faro i Portugal

faroFaro är den största staden på Algarvekusten. Hit kommer man oftast vart man än ska i söder eftersom de flesta flyg landar här. Staden bjuder på mycket sevärdheter eftersom det finns en mycket gammal del i staden, Faro old town. Här kan man uppleva den riktiga portugisiska atmosfären och den historiska charmen. Det bästa sättet att ta sig runt här är till fots, då kan man se alla torg, kyrkor och katedralen på riktigt nära håll. Vill man gå in i de gamla byggnaderna måste man ofta köpa en biljett men i priset brukar det då inkludera en liten guidad tur och man får ofta besöka tornen.

Ska man ta sig med bil in i den gamla delen av staden brukar det vara väldigt svårt med parkeringsplatser, men ibland finns det möjlighet att parkera vid katedralens högra sida, Largo de Sao Fransisco. Kan man undvika bilen här är det att rekommendera. Den andra delen av Faro kallas Faro new town och är uppbyggt på det sena 1900-talet. Här finns en stor hamn och två museum, Museu Regional som visar på områdets historia och Museu da Maritimo som ligger nere vid vattnet och är ett sjöfartsmuseum.

Faro är en stad där man även kan ta del av shopping. I centrala delen av staden finns en shoppinggata med namnet Rua Santo António, även sidogatorna till denna är fyllda med affärer. Här kan man hitta mycket kläder men också skor, läder, keramik och andra handgjorda varor. Förutom centrums affärer finns Faro Shopping Center som ligger en liten bit utanför. Här finns hela 62 butiker, biosalonger och restauranger. Utbudet här är mycket varierat men här finns inte speciellt mycket som är just från Portugal, dessutom brukar priserna vara något högre här än i affärerna i centrum.

Vill man roa sig i Faro under kvällar och nätter är nattlivet ganska koncentrerat på gatorna norr om Praca Fransisco Gomes. På Rua do Prior finns många barer som har liveband och sena öppettider. Två diskon finns även i detta område. Under sommarmånaderna är det även vanligt med konserter med bland annat jazz och klassisk musik.

Karta över Faro i Portugal

Här är en liten karta över Faro i Portugal.