Hyrbil i Algarve

Att uppleva Algarves vackra stränder och hela den södra portugisiska kusten görs allra bäst med en hyrbil. Då har du också möjligheten att upptäcka mer av landet och vad det har att erbjuda. Med din hyrbil tar du dig enkelt fram till alla intressanta utflyktsmål. För att hitta bästa uthyrningsbolaget föreslår vi att du använder dig av Rentalcars.com – det brukar vi alltid göra och det ger oss i princip alltid betydligt bättre pris än via hyresbolagen direkt.

Vi rekommenderar att man använder Rentalcars.com för att jämföra alla uthyrningsbolag och få det absolut bästa erbjudandet.

Då priserna skiljer sig åt rekommenderar vi att man använder en sökmotor för biluthyrning som tex Rentalcars.com som jämför priserna mellan alla biluthyrningsbolag. Där kan du också se omdöme på alla biluthyrare så att du kan välja någon som andra tycker är bra.

Semestra i Algarve genom att hyra bil

Semester i Algarve är populärt bland många svenskar mycket tack vare det behagliga klimatet. För att kunna testa många av de vackra stränderna kan det vara smidigt att hyra bil. En åktur längs Algarvekusten bjuder på allt från semesterorter, rekreationsområden och golfbanor till hamnstäder. Men det är inte bara längs hela den långa kusten som det är praktiskt med hyrbil.

Hyrbil i Algarve

Är man nyfiken av sig och vill se mer av området får man en helt annan frihet med bil och kan åka runt och utforska mer. Det blir betydligt lättare att ta sig runt och se sevärdheter och attraktioner, besöka ännu fler golfbanor och ta sig till vandringsleder.

Stort utbud av biluthyrningsföretag

Det är både enkelt och ganska billigt att hyra en bil i Algarve. Det är gott om både lokala och internationella biluthyrningsfirmor i området tack vare att turismen är så stor. Det är även stor efterfrågan på hyrbilar eftersom det är så smidigt att ta sig runt på detta sätt.

Då de flesta turister anländer till flygplatsen i Faro är det här som det är enklast att boka en hyrbil. På flygplatsen hittar du allt från de stora biluthyrningsföretagen till mindre som Hertz, Avis Rent A Car, Guerin, Auto Jardim, Alamo, Budget, Europcar och Auriga. Ett bra sätt att få översikt över utbudet och få bäst priser är att använda en jämförelsesajt som Rentalcars.com – då sparar du både tid och pengar.

Tips och råd om biluthyrning i Algarve

Biluthyrning i Portugal

Det finns några saker som kan vara bra att tänka på inför att du ska hyra bil, för det finns mycket pengar att spara.

  • Undersök och jämför marknaden.
  • Boka i god tid för att lyckas hyra de billigaste alternativen. Genom att förboka din hyrbil hemifrån kan den stå och vänta på dig vid biluthyrningen på flygplatsen.
  • Hoppa inte över självriskförsäkringen bara för att det blir billigare. Händer något kan det bli riktigt dyrt utan en extra försäkring. Tecknar du inte någon självriskförsäkring när du bokar bilen går det bra att teckna en allra senast när du hämtar ut bilen.
  • Behöver du boka extra utrustning som barnstol, sittkudde, dragkrok, takräcke eller gps med mera är det bäst att göra det så tidigt i förväg som möjligt.

Utöver det kan det vara bra att fundera över vilken storlek du verkligen behöver på bilen. Det påverkar också priset mycket. Ett stort bagageutrymme kanske inte är så nödvändigt om inte en stor packning ska med på färden.

Olika priser beroende på förarens ålder

De generella reglerna för att få lov att hyra bil i Portugal är att man ska vara 18 år och haft körkort i minst ett år. Utöver det kan olika biluthyrningsföretag ha individuella regler genom att sätta egna högre åldersgränser. Exempelvis kan en del uthyrare vägra att hyra ut till personer under 21 år.

Priset kan också skilja sig beroende på förarens ålder. Det kan vara att uthyraren tar ut en extra avgift för förare under 26 år och i vissa fall även för seniora förare.

Kontrollera alltid vad som gäller med det uthyrningsföretag du väljer och ange alltid korrekt ålder för att du ska få rätt information om åldersrestriktioner och andra extra villkor.

Semestra i Algarve genom att hyra bil

Uthämtning av bilen

När du ska hämta ut din bokade bil behöver du ha med körkortet och eventuella andra dokument som uthyraren har bett om. I uthyrningsdisken är det viktigt att läsa igenom kontraktet noggrant innan du signerar. Fråga alltid om du inte förstår villkoren och ta reda på vad som gäller för bränslepolicy, envägsavgifter, hur förseningar hanteras och så vidare.

Vanliga frågor och svar om hyrbil i Algarve

Hur gammal behöver man vara för att hyra bil i Portugal?

Du måste vara 18 år och ha haft ditt körkort i minst ett år. Utöver det kan olika bilhyrningsföretag ha högre åldersgränser och även ta mer betalt för ökad skaderisk för både unga och äldre förare.

Var kan jag hämta ut min hyrbil i Algarve?

Det finns gott om upphämtningsplatser över hela Algarve men många brukar hämta sin hyrbil på flygplatsen i Faro då det är här de flesta anländer till Algarvekusten.

Kan jag hämta och lämna hyrbilen på olika ställen?

Ja, det brukar oftast gå bra och kallas då för envägshyra. Kontrollera med aktuellt biluthyrningsföretag om de erbjuder detta, om det finns extra avgifter och andra villkor som kan vara viktiga att känna till.