Ponta da Piedade

Vill man besöka en fantastisk plats med kalkstensklippor ska man bege sig till Ponta da Piedade, som ligger nära Lagos, ungefär tre kilometer söder från centrum. Här kan man se grottor och spännande klippformationer skapade av havsvågor, med branta klippor som stupar rätt ner i havet. Ett perfekt utflyktsmål med många fina vyer att fotografera. Hit kan man promenera, åka med båt eller bil och från parkeringen är det mindre än 1 km.

Spektakulära kalkstensklippor och en fin strand, Praia do Camilo

Ponta da Piedade är väl värt att besöka med sina säregna kalkstensklippor som skapar vackra skulpturer och spännande håligheter. Här har havet under många tusen år format denna kuststräcka med dessa spektakulära klippformationer. Det går att vandra en fin promenadväg med fantastiska vyer längs klipporna på ett trädäck med räcken. Vill man utforska havsgrottorna närmare finns det trappsteg ner till grottorna.

Kalkstensklippor i Ponta da Piedade

Det finns också trappor ner till den fina stranden Praia do Camilo som är ett av Algarves många guldkorn. Stranden ligger inbäddad i en liten vik, inringad av klipporna. Här ska man passa på att bada och snorkla i det kristallklara och turkosa vattnet. Vid stranden finns också en restaurang där man kan äta gott och njuta av den fantastiska utsikten.

Guidad båttur för att uppleva Ponta da Piedade

Vill man passa på att åka en guidad båttur för att uppleva Ponta da Piedade, kan man bland annat åka från Lagos. På utflykten får man lära sig om områdets landskap och dess rika historia. Man får utforska grottorna och flera av de gyllene och avskilda stränderna längs kusten med bland annat D. Ana, Batata, Pinhão, Barranco Martinho, Camilo, Porto de Mós och Canavial.

På turen passerar man också en fyr som byggdes 1912 på samma plats efter en gammal kyrka. Guiden berättar också om Henrik Sjöfararen och Portugals upptäckartid.

Kajaktur från Lagos

Vill man vara lite mer äventyrlig kan man välja en guidad tur med kajak för att utforska grottorna i Ponta da Piedade. Genom att paddla kajak kan man enkelt komma in i de mörka grottorna. Från kajaken kan man njuta av utsikten och man stannar även till på en strand för lite avkoppling, solning och bad. På turen följer man guidens kajak och det finns även en stödbåt som åker med.

Åk katmaran, upplev klippformationer, sola och snorkla

Det går också att ta en båttur med en katmaran från Lagos till Praia da Luz och tillbaka igen. På resan får man se den gyllene kustens klippformationer och grottorna vid Ponta da Piedade.

Turen går sedan vidare till Praia da Luz till en strand med palmer och ett vulkaniskt landskap. I en avskild vik blir det tid för aktiviteter med snorkling, åka paddelbrädor och testa uppblåsbara balansbanor.

På tillbakavägen kan man passa på att spendera lite tid på däck för att sola och slappna av efter alla upplevelser och aktiviteter.

Ponta da Piedade

Multi-stop-resa på 7 timmar från Albufeira

Vill man passa på att se så mycket som möjligt och kan planera in en 7 timmar lång båtresa ska man ta en titt på denna multi-stop-resa från Albufeira.

Här får man besöka Ponta da Piedade i Lagos för att se de underbara klippformationerna längs kustlinjen med gyllene kalkstensklippor med klippvalv och grottor. I Lagos får man också veta om intressant historia kring navigatörer och pirater, strosa genom stadskärnan som bär på mycket historia, se gatukonstnärer och äta på en lokal restaurang.

Därefter beger man sig till Praia da Rocha i Portimão för att titta på fantastiska sevärdheter, floden Arade, en småbåtshamn och en vacker utsikt över Forte de Santa Catarina.

Karta över Ponta da Piedade

Vanliga frågor och svar om Ponta da Piedade

Varför ska man besöka Ponta da Piedade?

Här finns fantastiska kalkstensklippor med spektakulära klippformationer och en fin strand, Praia do Camilo, där man kan bada i ett kristallklart och turkost vattnet.

Hur kan man ta sig till Ponta da Piedade?

Det går att promenera, ta bilen och att boka båtturer hit. Vi har plockat fram några av de bästa guidade båtturerna som vi berättar mer om inne på vår sajt.

Vilken båttur till Ponta da Piedade är bäst?

Är man ute efter en lugn och avkopplande tur som är lite mer privat kan man välja en lyxig privat kryssning. Vill man i stället se mycket finns det en multi-stop-resa på 7 timmar från Albufeira. Läs mer om dessa två turer och flera andra inne på vår sajt.