Monte Gordo i Portugal

strandMonte Gordo ligger på Algarvekustens östra sida, inte mindre än ungefär 3 kilometer från den spanska gränsen. Byn som en gång enbart levde på sitt fiske har idag utvecklats och är en populär liten semesterort. Detta är en av de största turistorterna på Algarvekusten, vilket man kan se på långt håll då staden har en del större och högre byggnader. Staden ligger ända nere vid vattnet och har stranden och en mycket lång strandpromenad. Här finner man många hotell och lägenheter, vilket gör att många av de nordiska researrangörerna har resor hit. I centrum finns massor av restauranger på gågatorna, tyvärr är många alldeles för turistanpassade med egna inkastare. De flesta ha internationella menyer och serverar vad turisterna tycker om. Vill man äta så portugisiskt som möjligt ska man prova slå sig ner på en restaurang som serverar Cataplana. Dessa grytor gör oftast på massor av olika skaldjur och serveras puttrande med ris mitt på bordet. Något annat som vanligt i staden är glasscaféer från många kända glassleverantörer, vilka brukar uppskattas av turisterna.

1996 blev Monte Gordo en riktigt turistanpassad stad, då byggdes nämligen casinot. Denna stora byggnad ligger precis nere vid stranden och bjuder på många olika typer av underhållning. Man ska bara tänka på att ha sitt pass och sin legitimation med sig om man vill gå in. Vill man ha annan underhållning har staden har ett antal barer och butiker som ligger på gågatorna och längs strandpromenaden. Några större shoppingturer kan man tyvärr inte göra eftersom utbudet är begränsat. Det man kan hitta är mest lite badkläder, strandaccessoarer och souvenirer.

Är man här på semester rekommenderas det att man hyr en bil och kör längs kusten för att få se mer utav badmöjligheterna och de mysiga städerna. Den genuint portugisiska staden Tavira ligger inte på längre avstånd än att man kan ta en dagsutflykt.