Golf i Algarve

Om man befinner sig i Algarve eller planerar en resa hit får man inte missa alla fantastiska golfbanor i området. Att golfa på Portugals sydkust med landets bästa golfbanor på Algarvekusten är något av en unik upplevelse i världsklass. Klimatet är också milt året runt och mycket solsäkert.

Ska du spela golf i Algarve finns det alla typer av greenfeebanor – från lite billigare till riktigt dyrt. Det gäller även hotell eller lägenhetsboende som finns i olika prisklasser. Här finns något för alla!

Golfa på Algarvekusten

Härliga golfbanor och golfresorts i Algarve

I Algarve finns cirka 40 golfbanor med spännande utmaningar i allt från mer okända till kända Europatour banor. Det finns många golfresorts där du kan bo eller så går det bra att välja något av de mysiga hotell som finns längs den härliga Algarvekusten. Både golfresorts och golfbanor håller mycket bra kvalitet, så en golfresa hit till Algarve i Portugal är något vi verkligen kan rekommendera.

Golfbana Algarve

Golfbanor Algarve

Antalet golfbanor är verkligen stort, så mycket som 40, så det går att få stor variation i golfupplevelsen. Det är heller inte långt mellan de olika banorna så att hitta bra golfbanor är med andra ord inte svårt. Många banor ligger precis vid kusten vilket ger en fantastisk utsikt med blå laguner och vita, vackra sandstränder.

Det är också här på Algarvekusten du kan hitta många av Portugals bästa golfbanor. Här hittar du bland annat Portugals bäst rankade golfbana, Jack Nicklaus mästerverk Monte Rei Golf.

I Vilamoura har banorna Old Course Vilamoura och Victoria Golf varit värdplats för Portuguese Open. Vilamoura kan även stoltsera med Millennium Golf och Vila Sol Golf.

Ta gärna också en golfrunda på banorna i Faro, Lagos och Portimão. Utanför Lagos finns exempelvis Palmares Golf med 27-hålsbana.

Golfbana Algarve

De 10 bästa golfbanorna i Algarve

Ska du åka på golfresa till Portugal är Algarve bästa platsen att spela golf på. Är det svårt att välja vilken bana har vi här sammanställt en lista med tio golfbanor som är värda att besöka.

1. Monte Rei Golf & Country Club

Här finns en golfbana som är i toppklass både vad gäller kvalitet och service. Här kan du avnjuta det portugisiska köket. Utsikten är också fantastisk över Atlanten i söder och Serra do Caldeirão-bergen i norr.

2. Quinta do Lago

I Quinta do Lago finns de 3 golfbanorna, Quinta do Lago South, Quinta do Lago North och Laranjal Golf Course. Det här är en resort med ett exklusivt golf- och bostadsområde och banan har vunnit flera utmärkelser för sin kvalitet. Resorten ligger bara 15 km från Faros internationella flygplats.

3. Amendoeira Golf Resort

På Amendoeira Golf Resort finns två golfbanor, Faldo och O’Connor. Faldo som är designad av Sir Nick Faldo, den flerfaldige majorvinnaren, är en väldigt utmanande mästerskapsbana med kuperade hål och fantastiska vyer. O’Connor är en längre, och plattare bana som är något lättare.

4. The Victoria Golf Course (Dom Pedro Golf)

Här finns en fantastisk golfbana designad av golflegenden Arnold Palmer. Banan har 5 eller 6 tees per hål, böljande fairways, smart placerade bunkrar och omfattande vattenhinder. Området bjuder på en putting green på hela 2 500 kvm och en extraordinär driving range.

5. Vale do Lobo

I Vale do Lobos finns 2 världskända golfbanor, Ocean Course och Royal Course. Banorna bjuder på fairways med paraplyträd och fikonträd, och golfspel vid klippkanten till Atlanten. Royal Course är känd som en av Portugals mest prestigefulla golfbanor.

6. San Lorenzo Golf Course

San Lorenzo Golf Course bjuder på en vacker och utmanande golfbana som länge har ansetts vara en av de bästa golfbanorna i Portugal. Banan är designad av de amerikanska golfarkitekterna Rocky Roquemore och Joseph Lee.

7. The Old Course Golf Club at Dom Pedro Golf

Det här är en av de mest kända banorna på Algarvekusten och har dragit golfentusiaster sedan 1969. Golfbanan bjuder på fantastiska fairways, välskötta tees och har svagt kuperad terräng och mycket tallar. Samtliga Dom Pedro-banor följer en strikt miljöpolicy.

8. Quinta da Ria Resort

På östkusten ligger Quinta da Ria Resort som är en välkänd golfattraktion i Algarve och som håller förstklassig standard med två golfbanor. Quinta de Cima är en mästerskapsbana som är teknisk och utmanande. Quinta da Ria som är något lättare och har utsikt över havet och naturreservatet Rio Formosa med mäktiga sanddyner.

9. Espiche Golf

Espiche Golf är en miljöresort som integrerats perfekt i ett naturreservat. Banan är specifikt designad för att på bästa sätt integrera områdets växtliv, vattendrag och sjöar. Här får man en varierad golfrunda med böljande greener och fairways med smala höga träd.

10. Golf Santo Antonio

Golf Santo Antonio är en böljande golfbana med sluttande fairways, utmanande greener och erbjuder mycket variationer och fantastiska vyer över Atlanten och de omgivande byarna. Banan byggdes av en av Spaniens mest erkända arkitekter, Pepe Gancedo.

Karta över Algraves bästa golfbanor