Lagos på Algarvekusten

Lagos är en stad som ligger på den västra sidan av Algarvekusten. Här bjuds det på vackra stränder, en stad med rik historia och massor av spännande aktiviteter. En riktigt pärla på Algarvekusten.

Detta får du inte missa i Lagos

  1. Ett måste: Upptäck grottorna runt Lagos med kajak
  2. Bra att veta: Här finns Algarvekustens bästa sandstränder 

Våra bästa tips för Lagos

Paddla kajak genom Lagos grottor

Vid Lagos stränder finns några av Algarves vackraste grottor och klippor. Bäst upptäcker man vattenlandskapet från havet – med antingen båt eller kajak. Vi rekommenderar en guidad kajak-tur som bär av från Lagos stränder till de mest spännande grottorna och några av Algarves gömda paradisstränder. Sugen på ett kajakäventyr? Här hittar du mer information, bilder och lediga datum

Delfinsafari

Besöker man Algarve måste man se Atlantens lekfulla delfiner. Med en guidad båttur med marinbiologer kommer man nära dessa fantastiska djur, man får lära sig om hur de lever och man får upptäcka Algarves vackra kust. Här kan du läsa mer om hur du tar en båt från Lagos hamn ut till Atlantens delfiner.

Bäst boende i Lagos 

Lagos är ett riktigt turistparadis, därför finns här många bra hotell och andra typer av boenden för stadens besökare. Vill man bo i hjärtat av Lagos rekommenderar vi Henri’s Aoartmens Páteo de Santo António. Detta lägenhetshotell har pool på taket, några hundra meter till stranden och ligger precis i Lagos centrum. Se om. Hotellet är tillgängligt under din vistelse i vackra Lagos. 

Hotell i Lagos

Det finns många bra hotell med höga betyg i Lagos. Här har vi samlat en lista på hotell och lägenheter som kan vara intressanta att boka:

Här hittar du en lista med alla hotell i Lagos.

Underbara sandstränder

I detta område finns underbara breda sandstränder som gör att man kan komma ifrån allt hektiskt liv. Mellan stränderna sträcker sig stora bergsområden ut i vattnet och ger riktiga murar till stadslivet. Strandområdena är på sina ställen så stora att man ofta får ha dem för sig själv. Områdena har därför blivit en av de mest fotograferade plasterna i Europa. Men naturligtvis finns här mer än bara vackra stränder.

Lagos strand

Populära stränder i Lagos:

  • Praia Dona Ana
  • Praia Do Camilo
  • Meia Praia

Staden Lagos

Staden är också en intressant plats när det gäller historia eftersom många upptäckter har gjorts här. Mycket av staden har bevarats väl och atmosfären är annorlunda från städerna i öster. Stadens centrum har ändå fått ett brett utbud när det gäller bra restauranger, affärer och nattliv.

Forte da Ponte da Bandeira

Staden har ett hamnområde, vilket för länge sedan övervakades av ett fort utifrån havet. Detta fort, Forte da Ponte da Bandeira, byggdes på 1700-talet och finns kvar än idag. Denna byggnad har haft stor historisk betydelse och är något spännande och se om man tar sig ner till stadens hamn. Idag kan man uppleva ett museum med konst och en restaurang i byggnaden. Ett ställe som man kan besöka varje dag förutom måndagar då det är stängt. I Lagos är kulturen väldigt stor och det finns även många olika gallerier och museum.

Lagos hamn

Lagos marknader och andra aktiviteter

I Lagos är marknaderna på förmiddagarna en attraktiv träffpunkt. Här säljs framför allt färska råvaror som fisk, grönsaker och frukt. Det finns även andra marknader som säljer handgjorda produkter från området som till exempel handmålad keramik, tyger och läder.

Förutom att gå på marknader finns otroliga möjligheter för sporter som surfing, segling, vattenskidor och golf. De stora atlantvågorna lockar många surfare hit men man ska tänka på att både strömmar och vindar är mycket starka här vilket gör att det kräver stor erfarenhet av surfaren.

Lagos Zoo

För den som vill åka en liten bit utanför Lagos centrum kan Lagos Zoo, Zoo de Lagos, vara en trevlig utflykt. Detta zoo bjuder på underhållning och upplevelser för hela familjen. Möt exotiska fåglar som papegojor, spännande däggdjur som sätter, åsnor och kapybara, och reptiler som sköldpaddor, ormar, krokodiler och ödlor.

Förutom djur bjuder parken även på en härlig sandstrandoch möjligheten att träffa och klappa några av djuren.

Karta över Lagos

Vanliga frågor och svar om Lagos på Algarvekusten

Vilka populära aktiviteter kan man göra i Lagos?

Förutom sol och bad finns här fina marknader att besöka med färska råvaror och handgjorda produkter. Det finns även möjlighet till olika sporter som segling, surfing, vattenskidor och golf men här finns även restauranger, affärer och nattliv.

Vad bjuder Lagos på för kultur?

Själva staden har mycket historia att berätta och i hamnområdet finns fortet Forte da Ponte da Bandeira. Här finns även museum och gallerier att besöka.

Hur är sol- och badmöjligheterna i Lagos?

Det finns underbara sandstränder som är riktigt stora med gott om plats för alla som vill sola och bada.