Lagos på Algarvekusten

lagosLagos är en stad som ligger på den västra sidan av Algarvekusten. I detta område finns underbara breda sandstränder som göra att man kan komma ifrån allt hektiskt liv. Mellan stränderna sträcker sig stora bergsområden ut i vattnet och ger riktiga murar till stadslivet. Strandområdena är på sina ställen så stora att man ofta får ha dem för sig själv. Områdena har därför blivit en av de mest fotograferade plasterna i Europa. Men naturligtvis finns här mer än bara vackra stränder. Staden är också en intressant plats när det gäller historia eftersom många upptäckter har gjorts här. Mycket av staden har bevarats väl och atmosfären är annorlunda från städerna i öster. Stadens centrum har ändå fått ett brett utbud när det gäller bra restauranger, affärer och nattliv.

Staden har ett hamnområde, vilket för länge sedan övervakades av ett fort utifrån havet. Detta fort, Forte da Ponte da Bandeira, byggdes på 1700-talet och finns kvar än idag. Denna byggnad har haft stor historisk betydelse och är något spännande och se om man tar sig ner till stadens hamn. Idag kan man uppleva ett museum med konst och en restaurang i byggnaden. Ett ställe som man kan besöka varje dag förutom måndagar då det är stängt. I Lagos är kulturen väldigt stor och det finns även många olika gallerier och museum.

I Lagos är marknaderna på förmiddagarna en attraktiv träffpunkt. Här säljs framför allt färska råvaror som fisk, grönsaker och frukt. Det finns även andra marknader som säljer handgjorda produkter från området som till exempel handmålad keramik, tyger och läder. Förutom att gå på marknader finns otroliga möjligheter för sporter som surfing, segling, vattenskidor och golf. De stora atlantvågorna lockar många surfare hit men man ska tänka på att både strömmar och vindar är mycket starka här vilket gör att det kräver stor erfarenhet av surfaren.